Формуємо гардероб або як скласти пазл з одягу!

Шоппинг - Одежда и обувь

Розчищаємо завали! Наші бідні шафи, нещасні шифоньєри і бідолашні тумби, знемагаючи речовим переїданням, мають потребу в регулярний ревізії. Отримуючи з завалів одягу «потрібну» кофточку, ми часто забуваємо про гарні речі, які сховалися десь в глибині. Стародавні динозаври в плямах, затяжках і дірках теж залишаються без належної уваги, місяцями продовжуючи займати дефіцитне місце. До них-то - до речей, які ви більше не носите - і варто звернутися в першу чергу. Відправте їх на дачу, віддайте їх молодшим сестричкам, родичам, персоналу дитячих будинків або продавцям в комісійному магазині. У кращому випадку, ви виручите трохи грошей, на які купите пару модних аксесуарів, в гіршому - забезпечите себе ганчірками на кілька років вперед.

  Як визначити непотрібний одяг? Все простіше і смішніше, ніж здається. Якщо протягом року ви і не згадували (добрим словом) про куплені колись речі, сміливо виганяйте їх з обжитої «квартири». У текстилю немає почуттів, тому не варто прокручувати в голові всі ці жалісливі сцени з симпатичними іграшками, крадькома, хто плаче в запорошених кутах і у сміттєвих купах. Не намагайтеся вмовляти себе, стверджуючи, що штани практично нові, а кофточка, нехай і мала, але дає стимул до схуднення. Застарілі випускні сукні та запрані «щасливі» трусики теж не вкрашають гардероб. Зберіться з духом і позбудьтеся від привидів. Зосередьте агресію на всьому рваному, бляклому, розірваному і витертому, - на речах, які роками чекають ремонту. Їх без докорів сумління можна пустити на ганчірки. З деякими речами розлучитися буває «неможливо». Не знущайтеся над собою, залиште їх. При цьому не потрібно класти одяг назад: приберіть своїх убогих улюбленців подалі - на антресолі або в комору.

  Можливо, ви знайдете сили викинути старі прихильності через рік, якщо, звичайно, згадайте про них. На жаль, проводячи генеральну інспекцію в шафі, вам доведеться зіткнутися з «заплямованими» речами, які живуть в кожному гардеробі. Цей одяг, досить модний і дорогий, може місяцями висіти в шафі, мріючи про магічний засіб для виведення плям і хозяйскої уваги. Якщо вам все ще хочеться носити ці речі, віднесіть їх в хімчистку так швидко, як це можливо. У будь-якому іншому випадку від спідниць, суконь та брюк краще позбутися.

  Визначаємо необхідні речі! Купи брендових речей, розсипи аксесуарів, нові комплекти на кожну пору дня і перманентна впевненість у власному смаку - все це живе хіба що в іноземному кіно та на сторінках глянцевих журналів. У нашому житті, з грубої плоті і крові, частіше зустрічається розгубленість, внутрішні суперечки і сумні питання «що і з чим надягати?» На щастя, реальний світ набагато людяніше рекламного: тут яскравий зовнішній вигляд не вимагає космічних витрат і різноманітності гардероба. Тонни дорогого одягу цілком можна замінити декількома якісними універсальними речами, які легко осучаснити актуальними в сезоні аксесуарами. Цей спосіб, винайдений давно, дозволить триматися модних тенденцій, не змінюючи гардероб кожен новий сезон.

  Щоб позбутися клопоту з гардеробом, придбайте хоча б десять основних речей і комбінуйте їх.

1. Маленьке чорне плаття. Підберіть модель середньої довжини, простого фасону, без надмірностей. Її ви будете комбінувати з яскравими шарфами і брошками, якщо вирушаєте на вечірку, або ж з піджаком - якщо йдете на роботу. З чорним платтям ефектно зіграють комірці, намиста, хустки і маленькі сумочки.

2. Класичний костюм-двійка, а краще - трійка. Комплект з якісної тканини, що сидить по фігурі, вдалий в будь-якому випадку, будь то робоче місце, дружня зустріч або вечір в концертному залі.

3. Спідниця максі або міді, вигідно підкреслює достоїнства фігури. Надягнете з суворою сорочкою, светром або кардіганом - створите повсякденний образ, скомбінуєте з романтичної блузою або яскравим топом - отримаєте наряд для виходу «в світ».

4. Класичні темні штани. Їх, як і спідницю, можна надягати з чим завгодно і куди завгодно. Вони ніколи не вийдуть з моди. Головне - підібрати модель, яка добре сидить на вас.

5. Класичні темні джинси, які зараз доречні практично скрізь. Їх комбінують з сорочками, топами, светрами.

6. Світлі джинси, придатні для вечірок, пікніків, прогулянок.

7. Чорний топ. Яким він буде, залежить від вашого смаку. При цьому бажано, щоб модель не була перевантажена декоративними елементами, тоді її можна буде комбінувати і з брюками, і зі спідницею, і з класичними костюмами.

8. Топ будь-якого основного кольору. Як правило, в пару з чорним топом розумніше підібрати модель пастельних тонів. В цьому випадку топ легше поєднувати з іншим одягом.

9. Теплий жакет - короткий або довгий, ажурний або щільний, з запахом або на ґудзиках, шкіряний, вовняний, замшевий або хутряний. Він послужить відмінну службу в холодну пору, коли рано надягати демісезонне пальто. Основна вимога до обраної моделі - сполучуваність за кольором, текстурі і фасону з іншими речами.

10. Ошатне плаття(святкова сукня). Нехай ця вечірня красуня, що пробуджує надії на модель, знадобиться вам всього пару раз, відмовлятися від покупки ви не повинні. Хіба мало в житті несподіваних запрошень в ресторан, на весілля чи на концерт?

Купуємо необхідне «Прогалини» гардероба проявляються вже при ревізії шаф і за відчуттями нагадує, як зудить комариний укус: ну дуже хочеться «почухати» - заповнити їх, купивши потрібні речі як можна швидше. Однак поспішати необов'язково: саме тоді, коли емоції кричать «швидше, швидше!», А руки так і тягнуться до любовно припасеними великими купюрами, так і відбуваються випадкові, образливі в своїй марності покупки. Втім, не варто докоряти собі, роз'ятрюючи душу ганебними картинами минулих невдалих покупок. Куди вірніше розібратися, чому ви не встояли перед непотрібною зараз річчю, і вирішити, як уникнути подібних курйозів в майбутньому. Краще, вирушаючи за покупками, точно визначити суму, яку ви збираєтеся витратити. Відступати від наміченої цифри не можна ні на копійку, - ніяких забігів до банкомату і дзвінків друзям. Намагайтеся не задивлятися на те, що вам не по кишені.

 У разі, коли знижки відчутні, в магазинах можуть заборонити примірку і повернення речей. Якщо ви зіткнулися з такими умовами, покиньте відділ без жалю. Керуватися поведінкою консультантів при покупці потрібно з великою обережністю. Так, ніколи не платите за річ тільки тому, що ви, як вам здається, потурбували продавця. Особисті симпатії також не повинні визначати, чи купите ви то, що приміряєте, чи ні. Не має значення, що консультант розділяє ваші переконання, що він одного з вами зроста або ваш земляк. Зрештою, додому ви понесете не продавця, а куплений товар.

Автор публикации: Andrey Konovalov

Дата публикации: 18.02.2019 г.

Рейтинг в каталоге: 41